Melkveehouderij

We hebben een kleinschalige melkveehouderij met ongeveer 75 koeien ,waarvan 50 melkkoeien en de rest jongvee tot 24 maanden. Alle koeien die op het bedrijf aanwezig zijn, worden door onszelf gefokt. Er word niets aangekocht van buitenaf.

Boerenkamers

Een weekendje weg, genieten van de rust, stilte, ruimte en al onze dieren. U bent van harte welkom op onze boerderij. We laten de kinderen de boerderij "beleven". Mee met Bennie op de traktor, samen met Monique en een van de honden de koeien uit de wei halen, het voeren van de alpaca's, ezels, kippen, pony's, konijnen, varkens en geiten. Alles is mogelijk!! Wij staan garant voor een onvergetelijk avontuur op de boerderij.

Educatie

Wij willen kinderen kennis laten maken met het leven op de boerderij. Waar komt onze melk eigenlijk vandaan? Waar gaat de melk eigenlijk naar toe als het bij de boer word opgehaald? Wat word er allemaal van de melk gemaakt die op onze melkveebedrijven word geproduceerd door de koeien?

Rondleidingen

Wij verzorgen rondleidingen op ons bedrijf. Zelf vinden wij het leuk om met mensen/kinderen om te gaan en te laten zien wat er allemaal op en rondom de boerderij gebeurd.

Kinderfeestjes

Wilt u wel eens wat anders, dan bestaat de mogelijkheid uw kinderfeestje bij ons op de boerderij te houden. Wij nemen u graag het een en ander uit handen.

Wie zijn wij

Bennie is opgegroeid op de boerderij. Samen met zijn vader Bernard Weiden senior zwaaide hij de scepter op de boerderij die tot 2010 in Weerselo heeft gestaan.

Monique is geboren en getogen in Venlo. Van huis uit paardenverzorgster, en hondentrimster.

Onze koeien

Ons melkveebedrijf, educatie en logeerboerderij ligt in het buitengebied van Beltrum, een klein pittoresk dorpje in de Achterhoek.

Paardencoaching

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde.

Honden

De poedel is van oudsher een jachthond, die gebruikt werd voor het apporteren van waterwild. Tegenwoordig zie je nog bij veel poedels de jachtpassie en werkdrift.
De Australian Cattledog (ACD) is een echte werkhond. Het is een sobere, harde hond, die barst van de energie en zelfvertrouwen.

Alpaca

Alpaca’s zijn, net als de aan hen verwante Lama’s, de minikamelen uit Zuid-Amerika en zorgen naast transport voor kleding, voedsel en gezelschap.

Nederlandse Landgeit

De Nederlandse Landgeit bepaalde eeuwenlang het gezicht van de geitenstapel in ons land.

Leuke (koeien) weetjes

een koe wel 60 kilo voer per dag eet; 20 kilo (kuil)mais, 30 kilo (kuil)gras en ongeveer 8 kilo krachtvoer een koe wel 100 liter water per dag kan drinken een koe in de stal gemiddeld 2 uur per dag besteedt aan eten en drinken een koe per etmaal voldoende heeft aan 20 minuten slaap
 • We hebben een kleinschalige melkveehouderij met ongeveer 75 koeien ,waarvan 50 melkkoeien en de rest jongvee tot 24 maanden. Alle koeien die op het bedrijf aanwezig zijn, worden door onszelf gefokt. Er word niets aangekocht van buitenaf.
 • Een weekendje weg, genieten van de rust, stilte, ruimte en al onze dieren. U bent van harte welkom op onze boerderij. We laten de kinderen de boerderij "beleven". Mee met Bennie op de traktor, samen met Monique en een van de honden de koeien uit de wei halen, het voeren van de alpaca's, ezels, kippen, pony's, konijnen, varkens en geiten. Alles is mogelijk!! Wij staan garant voor een onvergetelijk avontuur op de boerderij.
 • Wij willen kinderen kennis laten maken met het leven op de boerderij. Waar komt onze melk eigenlijk vandaan? Waar gaat de melk eigenlijk naar toe als het bij de boer word opgehaald? Wat word er allemaal van de melk gemaakt die op onze melkveebedrijven word geproduceerd door de koeien?
 • Wij verzorgen rondleidingen op ons bedrijf. Zelf vinden wij het leuk om met mensen/kinderen om te gaan en te laten zien wat er allemaal op en rondom de boerderij gebeurd.
 • Wilt u wel eens wat anders, dan bestaat de mogelijkheid uw kinderfeestje bij ons op de boerderij te houden. Wij nemen u graag het een en ander uit handen.
 • Bennie is opgegroeid op de boerderij. Samen met zijn vader Bernard Weiden senior zwaaide hij de scepter op de boerderij die tot 2010 in Weerselo heeft gestaan.
Monique is geboren en getogen in Venlo. Van huis uit paardenverzorgster, en hondentrimster.
 • Ons melkveebedrijf, educatie en logeerboerderij ligt in het buitengebied van Beltrum, een klein pittoresk dorpje in de Achterhoek.
 • Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor mensen. Hierbij wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk het zijn van een vluchtdier en het leven in een kudde.
 • De poedel is van oudsher een jachthond, die gebruikt werd voor het apporteren van waterwild. Tegenwoordig zie je nog bij veel poedels de jachtpassie en werkdrift. De Australian Cattledog (ACD) is een echte werkhond. Het is een sobere, harde hond, die barst van de energie en zelfvertrouwen.
 • Alpaca’s zijn, net als de aan hen verwante Lama’s, de minikamelen uit Zuid-Amerika en zorgen naast transport voor kleding, voedsel en gezelschap.
 • De Nederlandse Landgeit bepaalde eeuwenlang het gezicht van de geitenstapel in ons land.
 • een koe wel 60 kilo voer per dag eet; 20 kilo (kuil)mais, 30 kilo (kuil)gras en ongeveer 8 kilo krachtvoer een koe wel 100 liter water per dag kan drinken een koe in de stal gemiddeld 2 uur per dag besteedt aan eten en drinken een koe per etmaal voldoende heeft aan 20 minuten slaap

Volierevogels

Agaporniden

Agaporniden, ook wel dwergpapegaaien of lovebirds genoemd, in de volksmond vaak een agapornis of agapornissen, zijn erg leuke vogeltjes.

Onze vogeltjes hebben in het voorjaar van 2014 voor het eerst 4 eitjes uitgebroed. Dit was een genot om te zien! Helaas heeft 1 vogeltje het niet gered, maar de andere 3 doen het erg goed.

agapornis roseicolli

Het oorspronkelijke leefgebied van de agapornis ligt in Afrika.

Iedere soort heeft hier zijn eigen leefgebied en daarbij zijn eigen uiterlijke kenmerken en gewoonten.

 • In het wild komt voornamelijk de zogenaamde ‘wildkleur’voor. Deze draagt meestal een groene kleur. Ook de ‘lutino’ een duidelijke felgele kleur wordt in het wild gezien.
 • Niet alle agaporniden soorten worden tam gehouden omdat deze niet allemaal even geschikt zouden zijn.
 • De roseicollis, fisheri en personatus worden voornamelijk tam in de huiskamer gehouden.
 • Ondanks hun papegaaiachtige achtergrond kunnen deze vogels NIET praten.
 • Wel kunnen ze klanken na doen waardoor soms lijkt alsof ze praten of kunnen ze geluidjes zoals fluittonen imiteren.

 

 

Barraband parkiet

 

Barrabandparkiet – Polytelis swainsonii – Barraband Parakeer or Green Leek Parrot or Superb Parrot

De barrabandparkiet hoort tot het geslacht Polytelis, wat letterlijk “prachtig” betekent. Ook de bergparkiet en de princess of Walesparkiet horen hier bij. De barraband is ook echt prachtig, vooral de man met het felle geel in de kop is echt een plaatje om te zien. De pop is iets minder spectaculair gekleurd, zij is overwegend groen. Barrabanden zijn rond de 40 cm groot en komen vooral voor rond één specifieke rivier, de Murray, in het zuid-oosten van Australië.. Ze leven daar in groepen en stropen velden en bossen af op zoek naar voedsel.

Barrabandparkieten eten in het wild vooral granen en (gras)zaden, distels, bloemen, nectar, onkruiden en hun zaden, vruchten en knoppen. In gevangenschap kunt u ze voeren met een goed zaadmengsel voor grote parkieten dat u aanvult met graszaad (bloeiende grashalmen bevatten ook halrijpe zaden, zeer gezond), wat eivoer en regelmatig groenten en fruit in kleine hoeveelheden. Ook een meelwormpje af en toe is goed voor ze.

Voor de kweek gebruiken de meeste liefhebbers forse broedblokken, natuurblokken of van dik hout gemaakte kasten. Het invlieggat dient rond de 8 cm te zijn, de hoogte van het blok 50 cm of hoger en de binnenmaten 30 x 30 cm ongeveer. Een laag bosgrond, turfmolm of vochtige houtvezels onderin voorkomt het breken van de eieren. De pop legt gemiddeld 4 eieren, die ze ook zelf uitbroedt, zo’n 20 dagen. De man verdedigt het blok en voert de pop. Als er jongen zijn vliegen de ouders beide af en aan met voedsel. De jongen groeien dan ook snel en vliegen meestal met 5 weken al uit. Pas na een jaar wordt het gelachtsverschil duidelijk, de mannelijke jongen krijgen dan de gele kleur.

Mannen barrabandparkieten zijn geslachtsrijp op tweejarige leeftijd, poppen al na één jaar.

Vorige
Volgende

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze vogel verspreidt zich in het Zuidwesten van Australië.

Hij is ongeveer 26-28 cm groot.

Het verschil tussen beide geslachten is bij de Stanleyrosella niet zo moeilijk te zien. Het mannetje is feller van kleur dan het vrouwtje, dat op haar beurt vaak kleiner is. Opvallend zijn de heldergele wangvlekken bij de mannetjes. Vrouwtjes hebben blekere wangvlekken.

Hoewel de kleinste rosellasoort in de natuur vaak in kleine groepen leeft, gaat deze samenlevingsvorm in de volière niet altijd goed. U houdt bij voorkeur 1 paartje samen, zeker tijdens de broedperiode.

Een vlucht met een breedte van minstens 80 cm bij een lengte van minstens 2 meter is voor een paartje van deze vogels toereikend. Houdt u een tamme vogel in een kooi binnenshuis, dan moet hij dagelijks de kans krijgen om zijn vleugels buiten de kooi te strekken.

Deze Australiërs zijn geharde vogels die probleemloos buitens

 

 

 

© 2014 Melkveehouderij Weiden | Schuurmansweg 6 | Beltrum, 7156 SK | 06 29 50 65 48
Ontwerp door Weevers Grafimedia | Hosting door Decorsign ICT & Internet
Volg ons Facebook